„Hlavní je uvěřit sám sobě, tomu co a proč dělám“

4. 10. 2015 | Vstoupit do diskuze

Odrazování od okolí, které nikdy nepodnikalo, srovnávání s lidmi, kteří prý zkoušeli něco podobného, strach ze sebe prezentování se a telefonování, to všechno překonával Roman Hájek na začátku své kariéry v roce 2008. Dnes je z něj Executive Manager.

Co stojí za vaším úspěchem?

Dle mého názoru je úspěšný každý, kdo je v životě spokojený a pro každého to znamená něco trochu jiného. Svůj úspěch vnímám v tom, že dělám to, co mě baví a s tím spojená časová nezávislost a téměř neomezená realizace v podnikání. A přímá odpověď na otázku: Z počátku extrémně vysoké pracovní nasazení, tak jsem získal dovednost, myšlení, a to je vše, co dnes potřebuji.

Musel jste se něčeho vzdát „na cestě nahoru“?

První tři roky, jsem se odtrhl od života, který jsem do té doby znal. Sport, přátelé vše šlo stranou, později navíc vše umocněné přestěhováním z rodného města.

Jaké překážky jste překonával?

Odrazování od okolí, které nikdy nepodnikalo, srovnávání s lidmi, kteří prý zkoušeli něco podobného, strach ze sebe prezentování se, telefonování a tak dále. Ovšem vše uvedené bylo a je podřadné mému cíli. Překážka je nástroj jak každý den přemýšlet a pracovat na tom, jak být každý den lepší. Co si člověk může víc přát J

Jaký je váš trik/rada na dosažení úspěchu?

Chovám se tak, jak chci, aby se ke mně chovali ostatní, a cíleně to vyžaduji (spolehlivost, rychlost, dochvilnost, dohodovost). V určitém směru je potřebné si klienty vychovávat. Základem je řešit principy plánování a užitky. Hlavní je uvěřit sám sobě, tomu co a proč dělám. Poté uvěří i všichni ostatní, je to jen otázka času.

Co byste poradil těm, kteří jsou mladší než vy, a nyní se začínají věnovat tomuto oboru?

Budujeme hodnotový byznys. Proto musíte dělat vše tak, abyste se za to za tři nebo pět let mohli postavit. Důležité je určit si počet a druh aktivit a ty neustále dodržovat. Získáte tak řízení svého času a dobrý pocit z měřitelnosti své práce.

Pokud si například stanovím 15 schůzek týdně, bude to můj měřitelný cíl. Poté už je jedno, zda odpadne 1 nebo 10 schůzek. Vše směřovat ke splnění oněch 15 schůzek a zbytek není důležitý, odpadne tím tak pocit z neúspěchu. Z počátku to jde pouze kvantitou, postupem času to ale dovedete k efektivitě.

51

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: