Úspěch je jako dobré jídlo, neúspěch jako sůl

Markéta Daxnerová | 29. 3. 2016 | Vstoupit do diskuze

Milan Hart (M3) v Partners začal ve 21 letech. Jeho rodina byla tehdy proti a nebyla vůbec nadšená z toho, že kvůli práci opustil studium na VŠE. Dnes je to ale úplně jinak. Rodina ho maximálně podporuje, důvěřuje mu a je na něj pyšná. Jak si vybírá lidi do týmu a co doporučuje nováčkům?

Milane, dnes jste úspěšný manažer a podnikatel. Díky svým výsledkům v roce 2015 jste se mimo jiné nominoval na Partners Hot Trip do JAR. Co stojí za vaším úspěchem?

Úplně bych neřekl, že je to uplynulým rokem. Jsou to asi dva roky zpátky, kdy se ne úplně dařilo. Konkrétně si vzpomínám, že v březnu 2014 jsme na tom jako skupina nebyli dobře a já jsem si řekl, že je s tím potřeba něco udělat. V první fázi jsem začal u sebe – začal jsem brutálně šlapat do svých aktivit, zodpovědnosti a osobního výkonu. Postupem času, a hodně se to projevilo právě v roce 2015, se ke mně začali přidávat někteří lidé z mé skupiny. Nejsou to ještě úplně všichni, protože kdyby to byli všichni, tak jsme ještě daleko dál. Získali ale inspiraci, motivaci a vidí, že to jde. Za mým úspěchem tedy stojí uvědomění, že člověk sám je strůjcem svého úspěchu, a když chce něco změnit, musí začít sám u sebe.

Jaké si vůbec vybíráte lidi do týmu koho hledáte a proč?
Jak si vybírám lidi do týmu? Mám dvě základní kritéria, na kterých mi záleží. První – musí chtít. Musí být vidět, že chtějí se svým životem něco udělat. To znamená, že musí mít ambice a nějakým způsobem i motivaci. Samozřejmě je i na mně v nich tu motivaci najít. Druhá věc – musí mít aspoň trochu logické myšlení, inteligenci. Všechno ostatní, pokud člověk chce a má nějakou mozkovou kapacitu, se dá naučit. Jinak nemám problém sednout si s kýmkoliv. Nevybírám si určitý typ lidí, pracuji rád se všemi.

Když začínáte spolupracovat s nováčky, na co se nejvíce soustředíte?
První, na co se zaměřuji, je, aby viděli, že chceme jejich úspěch. Aby hned na začátku poznali, že mým cílem je uspět společně. Postupem času v nich člověk samozřejmě probouzí podnikatelské myšlení a myšlení v ekonomické sféře. Ze začátku ale chci, aby viděli, že jsou v prostředí, kde jsou obchodními partnery, a ne pouze nástroji k růstu.

Co byste doporučil lidem, kteří v Partners právě teď začínají?
Aby tento byznys vnímali tak, že nejsme placení za úspěch, ale za neúspěch. Neúspěch k naší práci patří. Úspěch tady u nás je jako dobré jídlo a neúspěch jako sůl. Samotná sůl stejně jako neúspěch nikomu nechutná. Bez soli ale dobré jídlo nikdo neuvaří. Úspěchy dávají sebevědomí a neúspěchy zkušenosti. A člověk tady potřebuje obojí. Druhou důležitou věcí je, aby byznys dělali srdcem. Nesmí ho vnímat jako práci, je to jako v jakémkoliv sportu. Když to člověk dělá kvůli penězům nebo kvůli někomu jinému, nemá to význam.  Je důležité, aby lidé viděli, že vás to baví.

Co vás žene pracovně dál máte nějaký sen, kterého chcete dosáhnout? Jaký je váš Partners dream?
Je mi v podstatě jedno, jestli budu Partner, nebo D2. Mým největším snem je, abych si za deset let mohl říci, že jsem pomohl spoustě lidí pozitivně změnit jejich životy, ať už jsou to spolupracovníci, nebo klienti. Budu spokojený, když budu vědět, že jsou z nich také díky mně úspěšní lidé, kteří si plní své cíle.

51

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: