Kulinářské vyvrcholení úspěšného projektu Next Generation I.

Partners | 19. 2. 2013 | Vstoupit do diskuze

Ve středu 6. února se sešlo pětatřicet vítězů soutěže v rámci projektu Next Generation I. na společné večeři v kuchařské škole Laboratorio. Ta je součástí vyhlášené pražské restaurace La Finestra in Cucina, které kraluje špičkový šéfkuchař Riccardo Lucque. A jak to u podobných podniků bývá, je úplně jedno co si objednáte. Všechno je skvěle připravené pro oko, nos i jazyk. Ale zatím ještě polkněte sliny, podíváme se, kudy vedla na večeři cesta.

Dva Partneři a jeden Senior Director, jmenovitě Petr Kroupa, Jitka Lucbauerová a Petr Welsch, dali dohromady koncept projektu vzdělávání vedoucích a budoucích vedoucích. Na konci července bylo vybraných pětasedmdesát osob pozváno do hotelu Step na úvodní seminář o cílech projektu.

Slíbeno bylo churchillovské „krev, pot a slzy“ a nosným bodem projektu se stalo slovo PRAXE. Každý měsíc se konala pravidelná setkání s intenzivním programem, střídavě v Senohrabech u Prahy, ve Špindlerově mlýně či na Kunětické Hoře. Trénovaly se základní obchodní i manažerské dovednosti. Účastníci dostávali zpětnou vazbu jak od svých kolegů, tak od zkušených ředitelů. Na každém setkání měli účastníci vyplněné statistiky úspěšnosti sebe i svého týmu a vždy vozili svůj největší podnikatelský kapitál, tedy databázi osobních kontaktů. Každé setkání končilo velkou callparty, kdy každý měl za úkol pod vedením Petrů a Jitky navolat minimálně deset analýz či pohovorů a tři nejlepší měli vždy pobyt na probíhajícím dvoudeňáku zdarma.

Z každého setkání se tedy odjíždělo s více než sedmi stovkami domluvených schůzek, což nejen že vyvolalo pozitivní a bojovnou atmosféru, ale hlavně to začalo být brzy znát na výsledcích většiny účastníků. Za vše hovoří statistika vytvořená po skončení projektu:

STATISTIKA BJ

86% ÚČASTNÍKŮ ZVÝŠILO SVŮJ SKUPINOVÝ VÝKON

43% ZVÝŠILO MĚSÍČNÍ VÝKONY O VÍCE NEŽ 1.000 BJ MĚSÍČNĚ

8% ZVÝŠILO MĚSÍČNÍ VÝKONY O VÍCE NEŽ 2.000 BJ MĚSÍČNĚ

STATISTIKA SPOLUPRACOVNÍKŮ

66% ROZŠÍŘILO SVŮJ TÝM O NOVÉ AKTIVNÍ SPOLUPRACOVNÍKY

33% ROZŠÍŘILO SVŮJ TÝM O VÍCE NEŽ 2 AKTIVNÍ SPOLUPRACOVNÍKY

12% ROZŠÍŘILO SVŮJ TÝM O VÍCE NEŽ 4 AKTIVNÍ SPOLUPRACOVNÍKY

Pojďme se však vrátit zpět do restaurace, kde na výherce čekalo nejedno překvapení. Tím hlavním byla informace, že si společnou večeři uvaří sami účastníci, pod vedením profesionálního kuchaře. Připravoval se předkrm paté z kuřecích jater s kapary a bruschettou. Dále pappardelle s datterino rajčaty a mozarellou, hlavní chod byla grilovaná prsa z perličky s šalvějovou omáčkou a topinambur s kaší a jako dezert se servíroval čokoládový dort.

Jak nápad vznikl a jak celá akce probíhala, nám prozradil Petr Kroupa: „S Jitkou Lucbauerovou a Petrem Welschem jsme přemýšleli, jak bychom všem, kteří splnili kritéria vypsaná v úvodu projektu, připravili netradiční zážitek. Napadlo nás, že bychom si mohli uvařit společnou večeři sami, a to pod vedením nějakého špičkového profesionálního kuchaře. A protože jeden z mých velmi dobrých kamarádů je spolumajitelem restaurace La Finestra, tak jsem ho požádal, zda by nemohl pro nás takovouto akci uspořádat. On nadšeně souhlasil a vše se svými kolegy připravil. V prvních chvílích jsme sice viděli v očích výherců obavy, zda se opravdu najíme, ale s přibývajícím časem všichni ukázali, že mají i kuchařský talent. Celá akce byla spojena i s degustací vín včetně odborného výkladu, kterého se zhostil známý sommeliér Flemming Laugesen. A když nás v průběhu večera navštívil i uznávaný majitel několika předních českých restaurací - Ital Riccardo Lucque, tak jsme usoudili, že lepší akce ten večer v Praze nebyla.“ Atmosféra byla skvělá, takže se nad večeří, vínem a byznysem sedělo až do půlnoci. Tedy alespoň v La Finestře.

121

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: