UNIVERZITA BERKSHIRE HATHAWAY: prvotřídní „učebnice“ pro úspěšné investory

Zuzana Fendrychová | 4. 12. 2023 | Vstoupit do diskuze

Finanční skupina Partners podpořila jako generální partner očekávané české vydání publikace „Univerzita Berkshire Hathaway“ shrnující tři desetiletí výročních zasedání společnosti řízené investičními legendami Warrenem Buffettem a nedávno zesnulým Charliem Mungerem. Zkušení poradci Daniel Pecaut a Corey Wrenn se proměnili v autory inspirativní knihy a vybízejí každého čtenáře na dobrodružnou výpravu za moudrostí dvou nejvýznamnějších investičních mozků současnosti. Pozvěte i sebe a své klienty z řad investorů, v e-shopu Partners je kniha v prodeji za zvýhodněnou cenu 350 Kč s DPH.

UNIVERZITA BERKSHIRE HATHAWAY: prvotřídní „učebnice“ pro úspěšné investory

Ve všech ohledech zásadní „učebnice“ úspěšného investování, která je na seznamu globálních bestsellerů, by se měla stát nedílnou součástí knihovny všech dobrých poradců. Na každé stránce najdete zcela profesionální, a přitom velmi osobní pohled na poznatky o hodnotovém investování tak, jak ho vnímají a praktikují Warren Buffett, pověstný Věštec z Omahy, a jeho dlouholetý společník v nejvyšším patře konglomerátu Berkshire Hathaway Charlie Munger (zemřel 28. listopadu 2023 před svými stými narozeninami). 

Výroční valné hromady této společnosti, na které se do Omahy sjíždějí tisíce akcionářů, jsou už pár desetiletí velkou inspirací pro každého, kdo měli a mají tu čest se jich zúčastnit a položit otázky přímo jejím dvěma hlavním ředitelům. A to byla jedna z motivací, proč se kdysi autor této knihy Daniel Pecaut rozhodl stát se akcionářem holdingu Berkshire Hathaway. „Z mého bydliště to bylo do Omahy a na výroční zasedání společnosti Berkshire jen 90 minut jízdy. Ale abyste se mohli zúčastnit, museli jste být akcionářem. Nebojácně jsem v tom roce koupil jednu akcii Berkshire Hathaway za 2570 dolarů. Tento podíl připravil půdu pro více než 30 let prvotřídný výuky od dvou nejlepších profesorů, od kterých se můžete učit," svěřuje se v úvodu knihy Daniel Pecaut.  

 

 

 

 

Zápisky z valných hromad jsou v publikaci řazeny v časové řadě, je tedy velmi jednoduché v ní listovat jako v kalendáři. A poznatky svou nadčasovostí čtenáři na mnoha místech až vyrazí dech. Třeba ta o inflaci z roku 1988: ‚Jak Buffett říká již několik let, nakonec se dočkáme výrazné inflace. Ačkoli není známo, kdy a v jaké míře k ní dojde, zdá se, že inflace je nevyhnutelná. Důvodem je, že „tisknout peníze je příliš snadné. Kdybych mohl, udělal bych to sám.“ A není to jen v USA. Příklon k inflaci je celosvětový.‘

KNIHU OBJEDNÁVEJTE V E-SHOPU PARTNERS ZDE.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: