Zlevňují akcie i dluhopisy

Martin Mašát | 12. 11. 2018 | Vstoupit do diskuze

Na akciové trhy přišla v říjnu prudká, ale již dlouho očekávaná korekce. Jen v USA byl pokles z nejvyšší hodnoty přes 10 % a mnoho akciových trhů dopadlo ještě hůře. Analytici s obtížemi hledali hlavní důvod prudkého poklesu. U nás v České republice se zase centrální banka rozhodla pro letošní již páté zvýšení základní sazby.

Zlevňují akcie i dluhopisy

Pomáhá Trump akciím? Jsou Česká republika rozvinuté či rozvíjející se země? Zajímají kroky italské vlády investory? Je důležité, jestli ještě do EU patří Velká Británie či ne? Jak ČNB ovlivnila zvyšováním úroků výnosy dluhopisů? A co ceny dluhopisů? Kam se posune kurz koruny příští rok a budou tedy levnější dovolené či ne? Toto a mnohem více se dozvíte v pravidelné měsíčním komentáři na stránkách Partners investiční společnosti (http://www.partnersis.cz/media/co-se-deje-na-trzich/vyvoj-financnich-trhu-v-rijnu-2018/).

Výkonnost fondů Partners za poslední rok

Fond

Říjen

Od počátku roku

Za poslední rok

Partners Universe 6

-1,9 %

-2,4 %

-3,0 %

Partners Universe 10

-3,0 %

-0,9 %

-2,2 %

Partners Universe 13

-3,9 %

-1,0 %

-2,1 %

Partners 7 Stars

-5,7 %

-2,7 %

-3,3 %

Partners Dividend Selection

-5,2 %

-4,0 %

-5,6 %

Říjnová korekce cen akcií i dluhopisů zasáhla i naše fondy. Současné turbulence stáhly fondy do červených čísel i pro období od počátku roku. Nicméně pokles od -1 % do -4 % je ve srovnání s letošním poklesem akciových trhů vcelku přijatelný výsledek. Pro následující měsíc očekáváme spíše návrat cen akcií k původním hodnotám než pokračování propadu.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: