ČNB šlape na brzdový pedál

Martin Mašát | 6. 8. 2018 | Vstoupit do diskuze

Uplynul sotva měsíc a máme za sebou další zasedání České národní banky a opět s překvapivým koncem. Úroky v České republice se opět zvyšují. Centrální bankéři prostě a jednoduše šlápli na brzdu a vodítkem jim byla inflace a kurz koruny.

ČNB šlape na brzdový pedál

V zahraničí bylo zase plno vzruchu kolem prezidenta USA Donalda Trumpa, který se snaží u sebe doma zavděčit průmyslu, ale na druhou stranu nabourává obchodní vztahy s celým světem včetně Evropy. V Británii se pro změnu rozpadá vláda kvůli Brexitu.

Jak na tyto negativní zprávy reagovaly akcie? Už konečně vydělávají dluhopisy? Posunuly vyšší úroky koruny k silnějším úrovním? Mají investoři rádi „emerging markets“? A mají rádi Trumpa? Toto a mnohem více se dozvíte v pravidelné měsíčním komentáři na stránkách Partners investiční společnosti (http://www.partnersis.cz/media/co-se-deje-na-trzich/vyvoj-financnich-trhu-v-cervenci-2018/).

Výkonnost fondů Partners za poslední rok

Fond

Červenec

Od počátku roku

Za poslední rok

Partners Universe 6

+1,1 %

-0,5 %

-0,4 %

Partners Universe 10

+1,2 %

+1,8 %

+1,7 %

Partners Universe 13

+1,8 %

+2,3 %

+3,0 %

Partners 7 Stars

+2,2 %

+2,2 %

+4,1 %

Partners Dividend Selection

+3,0 %

+3,3 %

+2,8 %


Růst hlavních akciových trhů, zajištěná koruna a defenzivní zainvestování v dluhopisech byly hlavními tahouny výkonnosti našich fondů. Všechny fondy za poslední měsíc rostly a to včetně konzervativního fondu Partners Universe 6, který přidal více jak jedno procento.

Agresivnější fond Partners Universe 13 a čistě akciové fondy Partners 7 Stars a Partners Dividend Selection rostly dokonce o 2 a více procent. Kladné zhodnocení se drží jak od počátku roku, tak za poslední kalendářní rok a to navzdory zvýšené volatilitě na akciových i měnových trzích. 

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: