Tabulka 4: Peníze, úvěry, akcie a ceny bytů v centrálním Londýně

Pavel Kohout | 31. 10. 2016 | Vstoupit do diskuze

Vyloučíme-li vše nepodstatné a zavádějící, zbývá to, co má skutečný význam. Tento týden: Oběh peněz, podnikatelské úvěry, nejhorší akciové trhy a ceny bytů v centrálním Londýně.

Tabulka čtyř indikátorů:

UFO:
O stoupencích Donalda Trumpa šíří jejich protivníci, že jde převážně o nekvalifikované dělníky s nižším vzděláním, kteří nechápou, co se ve světě děje a proto volí toho nemožného Trumpa. Agentura Gallupnicméně provedla seriózní analýzu a zjistila něco docela jiného. Trumpovi příznivci jsou v průměru stejně vzdělaní jako jeho odpůrci a po ekonomické stránce jsou na tom dokonce lépe. Nevyskytují se však mezi nimi tak často příslušníci různých menšin a příjemci sociálních podpor. Jinými slovy, Trumpovi voliči jsou převážně normální lidé, kteří mají dost rozhazování federální vlády a vysokých daní. Jenomže to nezní moc dramaticky, že ne.

Hrozba:
Syřané přicházející do Německa často zjišťují, že tamní mešity jsou často radikálnější než u nich doma. Imámové i arabští věřící v Německu se mnohdy přiklánějí k přísnému pojetí islámu podle saúdskoarabského výkladu a nepřipouštějí jinou možnost. Uvádí to ve svém článku agentura Reuters. Paradoxně německá vláda, která se bojí zasáhnout proti extrémistům, se stává významnou bezpečnostní hrozbou pro Evropu.

 

36

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: