Program, který otevírá vysokoškolákům oči

Zuzana Fendrychová | 3. 10. 2023 | Vstoupit do diskuze

Začátkem září se manažerka Marcela Lesková se svým týmem z Královéhradeckého a Libereckého kraje účastnili tradičního vysokoškolského Seznamováku u Máchova jezera, kde letos byli posluchači Technické univerzity Liberec, Univerzity Pardubice, vysoké školy AMBIS a Univerzity J. E. Purkyně. Byl pro ně připraven program „Najdi v sobě leadera“, který měl studentům dát podněty k zamyšlení nad vším, co dělat při studiu, aby byl jejich vstup na trh práce snadný.

Program, který otevírá vysokoškolákům oči

„Na pěti stanovištích si mohli studenti vyzkoušet, jak jsou na tom s improvizací, jak se umí prodat, pobavit se o cílech, a zkusili si pracovat s prvním příjmem. Jako třešnička na dortu pro ně byl připraven test houževnatosti. Celkem 40 studentů prošlo všechny stanoviště, 20 nejlepších bylo zařazeno do slosování o 2 iPhony,“ přibližuje náplň školení Marcela Lesková.

 Katapult do života  

„Program Najdi v sobě leadra na našem Seznamováku byl minimálně pro mě velmi užitečný. Celý program na sebe hezky navazoval a myslím si, že donutil hodně lidi k zamyšlení. Mnoho lidí by chtělo bydlet v rodinném baráku, ale půlka z nich nemá tušení, kolik by takové bydlení stálo. Přišlo mi, že právě kvůli programu, který byl připraven, se nad tím dost lidí poprvé zamyslelo a bylo vidět, že z toho jsou v šoku. Na dalších stanovištích jsme byli obeznámeni s tím, jak by se mělo zacházet s penězi, a také jsme si vyzkoušeli, jak těžké může být mluvit o něčem, co jsme nikdy v životě neslyšeli. Program mě naučil, že nejvíc zkušeností se dá nasbírat mimo naši komfortní zónu, kam nás stanoviště dostaly,“ svěřil se například student Radek, nastupující na UPCE – Fakultu ekonomicko-správní.

Podobně mluví i Kateřina, budoucí posluchačka Fakulty chemicko-technologické na UPCE: „Za mě tuto zkušenost považuji za velmi obohacující pro svou budoucnost. Zkusila jsem si například improvizaci, zda jsem houževnatý člověk či kolik procent peněz bych měla dávat do domácnosti, spotřeby, zábavy atd. Dle mého názoru jsou tyto základní poznatky pro mladé lidi skvělým startem do budoucna. Bylo to zajímavé uvědomění a přemýšlení, čeho v životě chcete dosáhnout.“

Držíme všem studentům pěsti, ať se jich štěstí drží při studiu i následném vstupu do pracovního procesu. 

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: