Výroční konference: V odrazu osobností i času

Zuzana Fendrychová | 19. 6. 2023 | Vstoupit do diskuze

Výroční konference Partners se ve Zlíně nesla v duchu sebereflexe. Každému ze 700 účastníků totiž bylo nastaveno pomyslné ZRCADLO vlastní osobnosti, což se stalo ústředním tématem celodenního programu. Podívat se kriticky sám na sebe, přijmout, že představa o sobě možná zcela neodráží realitu, a to vše akceptovat jako pozvánku k vlastnímu růstu, není zrovna lehká disciplína. Ani podnikání není kolikrát jednoduchá cesta. Ale tam, kde se snoubí možnosti, know-how a způsob myšlení s odvahou, je možné připravit úspěšnou budoucnost. Tak, jako v Partners.

Výroční konference: V odrazu osobností i času

Ani herec Jakub Prachař se hned v úvodu konference nebál „jít s kůží na trh“ a ukázat svou fotografii z doby před hubnutím. „Když nic nezměníš, nic se nezmění,“ vzkázal s trochou nadsázky již tradiční moderátor Partners konferencí. A pak uvedl video spoluzakladatele Společnosti Radima Lukeše, který se kvůli zdravotnímu stavu nemohl do Zlína dostavit. „Žijte velkými sny a velkým srdcem. Protože základem Partners jsou podnikatelé, každý jeden z vás. Jste mnohem víc, než si myslíte,“ zaznělo na konec zdravice, po které následovala mexická vlna jako pozdrav Radimovi.

Za Radima odprezentoval jeho část další ze zakladatelů Petr Borkovec: „Společně tvoříme brand, ale firma věci vytváří, abyste je mohli využívat. Čím víc to budete dělat, tím víc pro vás bude moci společnost vygenerovat. Ale nejde to bez odvahy! Je potřeba mít hlad a chtít to.“ Tak Petr tlumočil jednu z Radimových myšlenek z pódia.

Kaleidoskop času

Ve své prezentaci nazvané Kaleidoskop času pak Petr Borkovec připomněl úplné začátky Partners spojené s budováním distribuční sítě v ČR založené na osobnostech, produktech a technologiích. Od té doby se Společnost ohromně posunula k rozmanitosti, přináší nové byznys modely pro různé typy lidí, know-how a mění celé segmenty finančního trhu. Největší nadšení je ale spojeno s budoucností. „To, co přijde s bankou, nikde na světě alespoň pro masovou klientelu není,“ řekl Petr směrem k dalším měsícům, v nichž se spojí svět poradenství se světem bankovnictví, a dodal: „Máme bez debat skvělé produkty, ale až banka nás vážně odliší.“ Její síla bude v nových možnostech, množství informací, vysoké důvěryhodnosti. „A na nás všech je to zobchodovat a využít. Vítr fouká správným směrem, ale musíme na tu vlnu nasednout, ne čekat,“ vyzval publikum Petr Borkovec.  

Odkaz

„To, že vznikly nadace a odřízly se rodiny od nakládání s firmou, je největší dárek, jaký jsme jí mohli dát. Dlouho jsem řešil, a ještě budu, jak byznys jednou předat. Je s tím spojena velká zodpovědnost. A díky nadacím už nejde firmu jednoduše prodat. Nastavujeme tak plán dlouhodobého řízení a rozvíjení. Není zde už žádný tlak na krátkodobé, rychlé peníze, “ řekl Petr k multigenerační strategii.

K bance ještě dodal, že s plným spuštěním se počítá od 1. 1. 2024. Samozřejmě vše závisí na udělení licence od ČNB. Pro první čtvrtletí příštího roku se pro banku již připravuje velká marketingová kampaň, jejíž vzkaz bude: PARTNERS JSOU BANKA!

Kariéra jako odraz osobnosti

„Je nutné dostávat své lidi na denní bázi do těch nejtěžších situací, aby se z nich učili. Protože pokud nevychováte nové osobnosti, nikdy svůj byznys nepředáte. A byla by škoda to nikdy nezažít,“ uvedl svůj vstup další z Partnerů Petr Kroupa. Ke změně myšlení je ale nutné mnohem víc. Vědět například, pro koho svůj byznys budujete? „Postarejte se, aby vaši lidé byli úspěšní, pak budete i vy,“ řekl Petr Kroupa a hned dodal, že jen peníze podle něj nemají být hlavním hnacím motorem: „Emoce, vztahy, to je ta pravá motivace.“

Dalším nezbytným faktorem osobnostního růstu musí být vzdělávání. „Učte se od těch, kdo mají výsledky. K lepší spolupráci potřebujete tým, kde každý musí vědět, kam patří a na co se zaměřit. Pocházím z prostředí kolektivního sportu a dobře vím, že tým je jen tak silný jako jeho nejslabší článek,“ vyjmenoval Petr Kroupa a jedním dechem pokračoval: „Lidé získávají lidi. Firmu lze vybudovat na vztazích. To je to, co prodává. Obchod je schopnost se ptát!“  

A toho, kdo si snad myslí, že humor nemá v práci své místo, Petr vyvedl z omylu: „Sranda do podnikání patří. Ty nejlepší týmy se přeci mezi sebou špičkují, vsázejí. Dělejte to taky. A hlavně: pojďme společně hledat limity, společně se posouvat, společně růst.“ Protože kromě obchodu je jednou z hlavních činností každého podnikatele právě personalistika.

Každý den o trochu lepší než včera

Program zpestřily rozhovory s lidmi, jejichž příběhy mohou inspirovat stovky, ba tisíce lidí. Václava Staňka, frýštáckého rodáka, proslavila zejména značka kožených bot Vasky. Začal s podnikáním jako náctiletý, dnes je mu 25 let a poměřuje se s obuvnickou legendou a jiným zlínským podnikatelem, Tomášem Baťou. „Vždy jsem se řídil jeho tvrzením, že co chceš, můžeš. Vasky jsou česká firma, která chci, aby mě i přežila. Stejně, jako tomu bylo v případě Bati,“ řekl s vážnou tváří jeho následovník, jenž chce jít ve stopách ikonického „krále obuvi“. A rozhodně s ním osobní závod neprohrává. Jeho aktivity zahrnují také nábytkářskou firmu, výrobu kožených doplňků a spodního prádla či marketingovou agenturu. Že toho stíhá tolik, je výsledkem drilu, na který byl jako atlet zvyklý mnoho let. „Každý den chci být o trochu lepší, než jsem byl včera,“ objasnil své motto Staněk, jehož na pódiu bravurně vyzpovídali Partneři David KundrtMichalem Krejčím.       

Rallyový závodník franšízantem

Rallyeový jezdec - a mimochodem i další člověk spjatý s Frýštátem - Erik Cais zhruba v září otevře se svým spolujezdcem Danielem Trunkátem franšízu v Holešově. „Naše spolupráce je o naprosté důvěře. Když Dan udělá chybu, tak třeba přijdeme o pár peněz, ale maximálně taky o život. Když tedy cokoliv Dan řekne, naprosto mu věřím. A proto jsem mu věřil i v tomto,“ přiznal Erik, že stát se franšízantem Partners se rozhodl na popud svého sportovního kolegy. Ale nadšení z kariéry v novém oboru je u něj už teď nepopiratelné: „Těším se, že společně oslovíme mladou generaci.“ Jezdec, který jako jeden z mála vyvolených patří do flotily sportovců vybraných značkou Reb Bull, konečně přiznává, že k jeho životu strach nepatří. „Respekt ano, ten mám. Ale strach si dovolit nemůžu, to bych chyboval až moc,“ odpověděl na dotaz Partnerky Kristiny Žůrkové a už spěchal na náročné šotolinové závody do Lotyšska.    

Gratulujeme všem více než 140 vyhlášeným a doufáme, že si originální trofeje vystaví na čestná místa v kancelářích a své úspěchy zapijí kvalitním vínem, které si za svou práci zasloužili.

Děkujeme agentuře BPR za perfektní přípravu konferenčního centra a všem přítomným za účast. Těšíme se na vás za rok zase v Praze!

11

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: