Novoroční trojí nakopávačka

Lucie Weissová | 23. 1. 2020 | Vstoupit do diskuze

Leden patří Kick off konferencím a ani letos tomu nebylo jinak. Ve třech dnech se na pódiu vystřídalo mnoho zajímavých řečníků a osobností vybraných na základě toho, jestli v publiku seděli manažeři, profíci nebo franšízanti. Vždy ale měli společného „jmenovatele“ – Petra Borkovce.

Novoroční trojí nakopávačka

Rekordní rok s „ale“
Rok 2019 byl celkově hodně nabušený, co se týče novinek, ovšem na poli rozpočtu to tak jednoduché nebylo. Došlo k poklesu hypoték a překvapivě i pravidelných investic a nového byznysu, investovalo se do budování skupiny, platy rostly a rozpočet ovlivnila také skutečnost, že vyplácíme o desítky miliónů víc v následných provizích. I přesto jsme dosáhli historicky nejvyššího obratu.

Čím to bylo? Tak například:

  • Nástupem a růstem nové produkce kmenotvorného neživotního pojištění,
  • Růstem nových jednorázových investic (umíme to však určitě líp!),
  • Růstem životka,
  • Zrychlením obratu franšíz,
  • Zvýšil se počet poradců o 120,
  • Růstem cílových částek u stavebka,
  • Investičně zajímavým prodejem Twista, success fee PISky, startem Simplea a Trigea,
  • Uzavřelo se o 10 tisíc smluv více než loni,
  • Kmeny…

Jak už bylo zmíněno, byl to také rok revolučních novinek. Spustili jsme nejférovější pojišťovnu Simplea, jejíž výsledky několikrát předčily optimistický plán. Odstartoval nemovitostní fond Trigea, kterému se rovněž dařilo nevídaně dobře. Po dlouhé době se také můžeme pochlubit skutečně repre webovkami a nesmíme opomenout ani parádní investiční platformu Warren. A bylo toho násobně víc!

A co nás čeká letos?

  • Zaměříme se na klientské kmeny, a to po všech stránkách,
  • Nový přístup k odměňování za servis a kvalitní správu klientů,
  • Partners investiční účet,
  • Růst Simplea,
  • Nové nemovitosti v Trigea,
  • Fondy FKI,
  • Start Partners penzijní společnosti,
  • Nové webové vizitky poradců,
  • A dál a dál a dál.

Po dopoledním programu přišly na řadu různé osobnosti v závislosti, zda šlo o manažerský, profíkovský nebo franšízový Kick off.

Jste tvořitelé hodnot
Hned první den vystoupil Radim Lukeš, který ředitelům a manažerům připomněl, co je cílem Partners. Je to výchova lídrů. „Našim úkolem je vytvářet skutečné vůdce. Musíme novou generaci naučit lásce k oboru. Že přijde i neúspěch, je zcela normální, že vás nebaví všechny aktivity s tím spojené, je normální, ale nesmíte přestat věřit. Vy jste tvořitelé hodnot.“

Zajímavým oživením pak byla panelová diskuze moderovaná čerstvě povýšeným Honzou Pantůčkem (D2), ke kterému se připojili David Kundrt (D2), David Michálek (M3) a Dominik Bozco Renza (M2).

Dominik na sebe např. prozradil, že chtěl vždycky podnikat a mohlo to být klidně prodávání párků v rohlíku. Prostě nechtěl být zaměstnaný.

David Kundrt zas na otázku „Co tu chcete vybudovat?“ odpověděl: „Můj postoj se v čase mění, vyvíjí. Původně jsem chtěl vybudovat firmu a ve 30 jít do důchodu. Chtěl jsem uznání, kariéru, peníze. Dnes je to jinak. Přeju si působit na lidi, inspirovat je. Chci se posouvat, učit nové dovednosti, ale hlavně pomáhat svým lidem. A chci, aby jich bylo mnohonásobně víc, to mě teď motivuje.“

Tomáš Hummel (D1) se následně podělil o svůj příběh, který postavil na paralele své sportovní kariéry a byznysu. Jedním z poselství bylo, že když začnete vynechávat podstatné věci, vždycky se to na vaší kariéře odrazí a začne se vám rozpadat pod rukama. A je jen na vás, jestli této situaci úplně předejdete, budete ji řešit, když nastane, nebo ji necháte vyhnít.

První den zakončilo duo bratrů Krejčích, když nově povýšený Michal (D3) vedl se svým bratrem Martinem (M2) rozhovor. V průběhu vystoupení Michal připomněl, že je dobré lidi vystavovat těžkým situacím, aby vyrostli v silné osobnosti.

VIPka a franšízy
Druhý den se zaměřil na naše VIP C a VIP CO. V odpolední části vystoupil Martin Mašát, aby přítomné seznámil s vývojem investic v letošním roce. Marcel Vanduch zas ukázal, jak se v praxi tvoří investiční portfolia nejen pro bonitní klientelu a jak to s klienty komunikovat. Tomáš Trčka hovořil o nemovitostních fondech v čele s Trigea a Tomáš Roubal pak ve své prezentaci rozebral správný postoj k doporučení a jak je získat.

Na Kick offu pro franšízy pak nemohl chybět ředitel sítě Partners market Martin Hrůša, který probral procesní věci na pobočkách. Franšízantka Marcela Kutláková, která se pustila už do své druhé franšízy, představila svou vizi pobočky. Jirka Matusík připomněl, co dokáže neživot produkčně a jak na něj, aby to fungovalo. Leoš Doležal vysvětloval, jaké výhody má spolupráce s bankovní pobočkou i proč je dobré bankovní pobočku mít. Petr Kalužík, garant regionální franšízové akademie, zhodnotil, jak vše funguje i co bude společným cílem v tomto roce. O svých příbězích na téma doporučení a systémové DRF mluvil Jiří Smažák, František Bednařík a Richard Holý.  

Letošní Kick offy byly opět vyčerpávající! Díky, že jste přišli!

6

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: