Ariely bavil, Čupr s Borkovcem si notovali

Lucie Weissová | 25. 3. 2019 | Vstoupit do diskuze

Den úspěšných podnikatelů sice oficiálně skončil, ale postřehy, které jste si z něj odnesli, vás možná podnítili k dalšímu zamyšlení. K přenastavení myšlení, přehodnocení vaší komunikace, k nahlížení na situace jinou optikou. Úspěch totiž není náhoda.

Ariely bavil, Čupr s Borkovcem si notovali

S devátou hodinou ranní odstartovala v Top Hotelu Praha dlouho očekávaná akce se skvělým Danem Arielym. V moderátorském křesle si 21.3. 2019 odbyl svou premiéru Jakub Strnad, který se ujal úvodního slova a amerického Izraelce všem představil.

Sám Ariely svou přednášku odpálil vysvětlením, proč má oholenou jen půlku tváře. S humorem sobě vlastním objasnil, že to není proto, že by ve spěchu zapomněl, ale důvodem jsou popáleniny, které v minulosti utrpěl. Pak už se ale vrhl na hlavní témata přednášky, která také sepsal do knihy s názvem Jak drahé je zdarma.   

Ve dvou blocích mj. rozebral, proč děláme špatná rozhodnutí a názorně předvedl, jak se necháváme ovlivnit spoustou i iracionálních faktorů. Ať už jsou to emoce, společenské zvyklosti nebo marketingové triky. Z těchto důvodů nevidíme svět a situace tak, jak jsou, ale vnímáme je zkresleně.

Nucené rozhodnutí pomáhá bojovat s prokrastinací
Ariely tvrdí, že existuje mnoho věcí, které bychom dělat měli, ale neděláme, protože nám nejde přemýšlet v dlouhodobé perspektivě. Nebo spoustu věcí chceme, ale ne dnes – jednoduše prokrastinujeme. A pokud už je děláme správně, často tak nečiníme ze správného důvodu. Například si čistíme zuby, abychom měli svěží dech a ne proto, aby byly zdravé.

Tyto principy dále vysvětloval na příkladu pojištění, kdy si sice lidé uvědomují, že pojištění je důležité, ale nechce se jim ho uzavírat zrovna teď. Vždy také záleží na prostředí, kde se rozhodují, na tzv. architektuře rozhodování. Řešením je lidi „donutit“ se rozhodnout, udělat volbu, motivovat je k činu.  

Po Arielym dostal prostor Milan Vodička, ředitel externího prodeje České spořitelny, který Partners poděkoval za dlouhodobou spolupráci a obdaroval Radima Lukeše a Petra Borkovce létáním ve větrném tunelu.

Chce to změnu
Jakub Strnad, který na pódiu Vodičku vystřídal, hovořil o neživotním pojištění a svých zkušenostech z působení v Allianz. Nelíbí se mu, jak trh aktuálně funguje a chce změnu. Lepší servis, lepší službu, aby lidé neměli potřebu pojišťovny podvádět a naopak pojišťovny nedělaly potíže s vyplácením pojistek.

Den úspěšných podnikatelů zakončilo duo Tomáš Čupr a Petr Borkovec vtipnou moderovanou diskuzí a odpovídáním na vaše dotazy přes aplikaci sli.do. Oba se v mnoha ohledech shodli a vzájemně se doplňovali. Ještě předtím ale Tomáš přítomným přiblížil svůj životní příběh – ve svém mladém věku má za sebou už tři úspěšné „projekty“. A zatímco ze Slevomatu a DámeJídlo už vyexitoval, s Rohlíkem má velké plány.

Tomáš prozradil, že má rád výzvy a každý den si musí dát 30 minut „šlofíka“. Ačkoliv by už pracovat nikdy nemusel, má potřebu stále něco zlepšovat. Chce změnit svět. A to se nám líbí!  

6

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: