Sportovní den pro Kubu

Lucie Weissová | 22. 11. 2018 | Vstoupit do diskuze

Teprve dvouletý Kuba se už od narození potýká s vývojovými a vrozenými vadami, ke kterým se v jeho devíti měsících přidala i velmi závažná genetická vada. Pravidelně proto absolvuje terapie, díky nimž dělá velké pokroky. Tento typ léčby je však velmi nákladný. Ceny terapií se pohybují od 100 do 200 tisíc korun. Na sportovním dnu, jež zaštítilo ředitelství Kamila Masného (D1), se na Kubíka konala sbírka.

Sportovní den pro Kubu

Už od narození Kuba trpí vývojovými a vrozenými vadami. V necelém roce se u něj navíc rozvinula velmi vážná genetická vada. Kvůli rozsáhlým změnám osmého chromozomu má Kubíček v současnosti 14 diagnóz a přibývají další. Pokud by se naplnil nejhorší scénář, může se jejich konečný počet zvýšit na neuvěřitelných 56.

Chlapec pravidelně absolvuje kranisakrální terapie, lázeňské pobyty a rehabilitační cvičení, díky nimž dělá velké pokroky. Jelikož miluje vodu, lékaři rodičům doporučili delfíní terapii, která by mohla zlepšit jeho psychomotorický vývoj i ochablost svalstva. Stejně tak by mu pomohlo rehabilitační cvičení ADELI představující jedinečnou metodu neurorehabilitace. Ceny terapií se však pohybují v částkách od 100 do 200 tisíc korun, což je pro rodinu velmi finančně náročné.

Lucie Mráková, finanční poradkyně Kubových rodičů, se rozhodla rodinu nějak podpořit. Na sportovním dnu ředitelství Kamila Masného proto na Kubíka proběhla sbírka, kde se vybralo 11 500 korun. Rodiče pak fotografii z akce sdíleli na sociálních sítí, kde se do sbírky zapojili další lidé a vytvořili se nové sbírky při jiných sportovních aktivitách na Hodonínsku. Díky tomu se pro malého Kubíka podařilo získat přes 100 tisíc korun.

 

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: