DOBRODRUŽSTVÍ JMÉNEM ORIENT

16. 11. 2018 | Vstoupit do diskuze

Kouzlo písečných dun, tyrkysového moře, majestátních hor i obdivuhodná proměna palmových hájů v centra moderní společnosti západního střihu. To je dnešní Omán, kam se vyrazili ohřát nejlepší obchodníci z Hypoklubu.

DOBRODRUŽSTVÍ JMÉNEM ORIENT

Arabský poloostrov patří k nejteplejším místům na planetě. V této zemi překračují letní teploty často 50 ◦C. Naše podzimní cesta se ale vyznačovala velmi příjemným, teplým počasím okolo 27 ◦C.

Hrdá země

Omán pokrývají pouště a horské masívy s nejvyšší horou Jebel Shams, jejíž vrchol dosahuje výšky přes 3000 m n. m. Neporušené panenské pobřeží s rozsáhlými fascinujícími pouštěmi vytvářejí jedinečnou krásu přírody.  Jakmile je to jen trochu možné, snaží se Ománci vysazovat a zachovat zeleň. Je zde mnoho datlových hájů a oáz. Místní jsou velice hrdí na svou zemi. Nic nedostali zadarmo a museli velmi těžce pracovat, aby jejich země vypadala tak, jak vypadá. Mimo jiné i proto se zde nesetkáte s arogancí, která je tolik běžná a nepříjemná v sousedních zemích. Ománci jsou přirozeně hrdí, pohostinní a velmi přátelští. Zaslouží si hluboký respekt a úctu návštěvníků a stejnou měrou úctu i respekt oplácí.

Noc v poušti

Asi největším zážitkem byl pobyt v poušti. Známá a oblíbená Wahiba Sands je přes 100 km dlouhá a téměř 80 km široká. Užili jsme si zde neopakovatelný západ slunce na písečných dunách, jízdy offroady z dvaceti metrových písečných srázů. Také jemný písek, který máte všude jen při nepatrném večerním větru. Východ slunce byl stejně impozantní a top zážitkem byla jízda na čtyřkolkách v písečných dunách, kde kolem sebe nevidíte nic jiného, než nekonečné písečné moře a zvířený prach a cítíte vůni benzínu. Dokonalá relaxace.

S tím souhlasí i franšízant Josef Uchytil, kterému ve vzpomínkách na Omán zůstane kromě širé nádherné pouště také nedělní výlet „po svých“, při kterém si sesumíroval priority a připravil základy byznysplánu na rok 2019. "Není náhoda, že jsem zakončil svou cestu v kavárně, ve které jsem se potkal s Radimem Lukešem," líčí s úsměvem.

VIP poradkyně Dana Chňoupková Michalová se přidává: "Skvělé, úžasné, báječné.. Dokázala jsem opravdu vypnout a pořádně si odpočinout, i když to trvalo jen 6 dní. Moje představa o poušti byla úplně jiná, než skutečnost. Nikdy jsem si nemyslela, že zapadnu v poušti a ještě budu plavat v dunách. Jednou větou, hned bych se tam vrátila."

Na další zajímavosti i zažítky členů Hypoklubu v Ománu se můžete těšit v zimním čísle JsmePartners.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: