Konference FINfest: Komplexní servis – cesta ke zvýšení výnosu z klienta?

Lucie Weissová | 4. 6. 2018 | Vstoupit do diskuze

Také letos se stalo Konferenční centrum City významným centrem dění. Důvodem byla konference finančních poradců FINfest 2018, kde Partners figurovali jako generální partner. Bylo tedy hned jasné, že o zajímavé řečníky a diskuze nebude nouze!

Konference FINfest: Komplexní servis – cesta ke zvýšení výnosu z klienta?

Letošní ročník probíhal rovnou ve třech sálech a nesl se ve znamení žhavých panelových diskuzí, inspirujících prezentací a workshopů na téma osobního rozvoje a produktových znalostí.

Úvodního slova se ujal organizátor konference Martin Viktora a generální ředitel Partners Petr Borkovec, který se posléze s dalšími hosty věnoval tématu Komplexní servis pro klienta. Řečníci, mezi něž patřili např. Petr Hrubý z Broker Consulting nebo Mojmír Urbánek ze SAB servis, představili ideální model obsluhy klienta a zhodnotili největší výzvy pro jeho dosažení.

Zdroj: FINfest

Petr Borkovec mj. zdůraznil, že je zastáncem komplexnosti. Považuje téměř za nezodpovědnost, když přijde klient s žádostí o hypotéku a „poradce“ ho pouze odbaví a nestará se dál. Ke klientovi je potřeba přistupovat v kontextu, dlouhodobě, starat se o něj. Důležitost spatřuje také v segmentaci klientského kmene.

Po přednášce s příznačným názvem Soutěž krásy, která představila nové aplikace, metodiky a nástroje, přišla na řadu problematika pojištění. Řešila se případová studie rodiny, jež se rozvinula v debatu na téma komplexní péče vs. specializace v oblasti pojištění. V rámci panelu vystoupila např. ředitelka odboru strukturovaný prodej UNIQA pojišťovny Ivana Ferová, prezidentka EFPA ČR Marta Gellová nebo člen představenstva AEGON Michal Korejs.

V hlavním sále se dále probíraly otázky kolem investic, resp. co nabídnout vyváženému a naopak náročnému klientovi. Nechybělo ani financování bydlení a dopad transformace na poradce, klienty i banky.

V panelové debatě vystoupil také finanční poradce Partners a vedoucí poradenské kanceláře Vladimír Weiss, který spolu s Lenkou Andršovou z Andrš finanční konzultace diskutovali 2 modely fungování EFA poradců v praxi. Téma bylo Komplexní poradce (Weiss) versus Specialista (Andršová) a mezi přítomnými vzbudilo pozitivní ohlasy.

Zdroj: FINFest

Na workshopu v rámci prezentace Partners market: Finanční centrum celého města přiblížili Martin Hrůša, ředitel sítě Partners market, a Petr Kalužík, spolumajitel úspěšného Partners marketu v Břeclavi, v čem je síla franšízových poboček nebo jak klientům nabídnout nejširší nabídku v profesionálním prostředí.

Zdroj: FINfest

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: