Na Sicílii s Hypoklubem a zpátky do pražské vichřice

Tereza Píchalová | 6. 11. 2017 | Vstoupit do diskuze

Pět dní na vyhlášeném ostrově jako odměna pro čtyřicet borců z Hypoklubu, kterým se nejvíc dařilo v hypotékách. Sicílie má dlouhou a pohnutou historii, to jsme poznali hned na úvod v Palermu. A také vynikající místní kuchyni!

Na Sicílii s Hypoklubem a zpátky do pražské vichřice

Kdo nebyl na Sicílii, ten nepoznal celou Itálii. Tahle brána mezi Evropou a Afrikou má svoji zvláštní atmosféru. Kopcovitý ostrov vyhlášený olivami, mandlemi, mramorovými chrámy, ovocnými likéry a specifickým vínem marsalou. A také mafií. S tou jsme se ale nesetkali…snad.

Palermo – město chrámů a úzkých uliček

Ale jedno po druhém. Naše cesta po Sicílii nemohla začít nikde jinde než v jejím divokém srdci – v Palermu. Návštěvy mramorových kostelů, na kterých se podepsal zub času, předznamenal už skvělý hotel se schody z červeného mramoru, patinovanými zlatými zrcadly a polstrovanými židlemi.

Úvodní ochutnávka skvělé kávy doplněná typickým cukrovím z marcipánu a tužšími trubičkami byla jen předzvěstí místní skvělé kuchyně. Pravidelné vynikající tří až čtyřchodové obědy a večeře sestávající z těstovin s rajčaty, lasagněmi, hovězími plátky na víně, ale i mečounem či chobotnicemi nešlo ke konci téměř zvládat. Většina si odvážela nejen zavazadla vážící více o lahve s marsalou, ale i sami sebe těžšími i pár kilo.

popis obrázku

Vše navíc doplněné místním skvělým vínem. Návštěvy vinných sklepů byly ostatně také v programu. Jednou jsme koštovali bílé a červené během večeře na kamenné farmě s pořádnými zdmi, podruhé mohl Mike Oppl okukovat sudy konkurence ve městě Marsala, kde jsme ochutnávali likérové víno - marsalu.

popis obrázku

A bylo toho ještě více. Pokračování v zimním čísle časopisu JsmePartners.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: